perjantai 17. huhtikuuta 2020

Kehittäminen poikkeusaikana

Kevään tilanne varhaiskasvatuksen kehittämisessä muuttuikin yllättäen globaalin virustartunnan takia. Koronan takia tapahtuneet muutokset yhteiskunnassa ovat muuttaneet toimintaamme varhaiskasvatuksessa. Yhteinen huolemme jokaisen terveydestä ja hyvinvoinnista on korostunut ja tavoitteemme on selvitä tästä ajanjaksosta yhdessä. 

Muuttuneesta tilanteesta huolimatta varhaiskasvatuksen arki on jatkunut entisellään ja  aikaa on hyödynnetty mahdollisimman paljon tehden suunnitteluun, kehittämiseen ja arviointiin liittyviä asioita. Kehittämistyön näkökulmasta nyt on mahdollisuus suunnitella, rakentaa ja kokeilla erilaisia oppimisympäristöjä. On myös mahdollisuuksia keskittyä varhaiskasvatuksessa paikalla olevien lasten osallisuuden huomioimiseen ja erilaisiin osallisuuden kokemusten luomiseen. 

Hanketyössä pyrimme keskittymään henkilöstön turvallisuuteen ja pidämme yhteyttä Teams-sovelluksen kautta. Hankekoordinaattori ei pääse käymään konkreettisesti päiväkodeissa, joten on tärkeää kuulla päiväkotien henkilöstön ajatuksia edes etäyhteyksien kautta. 

Hanke jatkuu siis vuoden loppuun asti ja toivottavasti pääsemme viimeistään syksyllä tavallisen arjen pariin sekä kehittämään oppimisympäristöjämme yhdessä. 

Voimia kaikille tähän tilanteeseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti