keskiviikko 6. marraskuuta 2019

Hitain, mutta varmoin askelin eteenpäin

Syksy 2019 on hankkeen osalta varhaiskasvatusyksiköissä ollut hitaasti edistyvää oppimisympäristöjen kehittymistä. Päiväkodeissa on henkilökuntaa vaihtunut, joten uusien työntekijöiden perehdyttäminen ja orientoituminen hankkeeseen on vienyt aikaa.


Kaikissa päiväkodeissa on kuitenkin tapahtunut konkreettisia muutoksia, muun muassa tiloja on tyhjennetty ylimääräisestä tavarasta. Varhaiskasvatuksen henkilöstön paheena on yleensä jemmata talteen erilaisia materiaaleja mahdollisia askarteluja ynnä muita projekteja varten, jotka kuitenkin jäävät pölyttymään varastoihin ja kaappeihin. Hankeyksiköissä karsittiin raa'alla kädellä tällaista turhaa tavaraa pois, jotta saadaan myös tilaa uudelle. Ajatuksena on ollut materian kuin kehityksenkin kannalta, että jostain on luovuttava, jotta uutta voidaan ottaa tilalle.



Henkilöstön kanssa keskusteltaessa on tullut huomattua, kuinka tärkeää tällaisissa hankkeissa on konkreettiset tulokset. Päiväkodeissa koetaan, ettei olla saatu paljon aikaan kun näkyvää tulosta ei ole syntynyt. Näissä tilanteissa on kuitenkin yhdessä pohdittu hankkeen etenemistä ja sitä, kuinka se tyhjentäminen on myös etenemistä ja kuinka toimintakulttuuri sekä ajattelu ovat kuitenkin myös muuttuneet.
Nyt marraskuussa suunnitelmat ja ajatukset ovat lähteneet taas lentoon ja hankintoja tehdään tavoitteet edellä. Päiväkodeissa on tehty ja tullaan tekemään yhteistyötä kaupungin teknisen keskuksen sekä muutamien oppilaitoksien kanssa. Teknisen keskuksen osaamista tarvitaan esimerkiksi tilojen kiinteiden kalusteiden purkamisessa ja uusien kalusteiden kiinnittämisessä. Päiväkodeissa on kysytty myös mahdollisuutta oppilaitosyhteistyöhön esteettisen ilmeen uudistamisessa. Tiloihin on syntynyt tyhjiä seiniä, jotka kaipaavat esimerkiksi interaktiivisia seinämaalauksia. Innolla odotamme millaiseen yhteistyötulokseen pääsemme.


Mira
Hankekoordinaattori









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti