maanantai 26. elokuuta 2019

Tervetuloa Blogiin!





Tervetuloa Kangasalan varhaiskasvatuksen innovatiivisten oppimisympäristöjen hankeblogiin!

Ilolla ja osallisuudella kohti tulevaa on Kangasalan varhaiskasvatuksen oppimisympäristöjen kehittämishanke. Hankkeen toteuttamiseen on saatu valtionavustusta innovatiivisten oppimisympäristöjen edistämiseen Opetushallitukselta.

Tavoitteenamme on päivittää kaupungin perinteisesti suunniteltujen varhaiskasvatusyksiköiden (Pikkola, Suorama, Huutijärvi) oppimisympäristöt vastaamaan uuden Varhaiskasvatuslain ja Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden tavoitteita. Oppimisympäristöjen muutoksen tavoitteena on taata kaikille lapsille tasa-arvoiset ja laadukkaat mahdollisuudet oppimiseen. Toteutetuilla ratkaisuilla halutaan edistää myös kestävän elämäntavan juurtumista jo varhaislapsuudessa. Pitkällä aikavälillä uudenlaisten, innostavien oppimisympäristöjen monipuolisuus ja muunneltavuus pedagogisten tarpeiden mukaisesti mahdollistavat toiminnan monimuotoisuuden ja uuden toimintakulttuurin.

Oppimisympäristöjen uudistamisella tavoitellaan toimintakulttuurin muutosta, joka tilojen uudistamisen ja uudelleen tarkastelun kautta edistää lasten kasvua, kehitystä ja oppimista esimerkiksi lisäämällä mahdollisuuksia monipuolisen pedagogisen toiminnan mahdollistumiseen sekä lisäämällä lapsille monipuolisia mahdollisuuksia liikkumiseen. Tämä toimintakulttuurin muutos toteutuu yhteistyökumppaneiden avustuksella. Lekolar-Printel Oy suunnittelee ja toteuttaa kalustuksella tilojen uudistamista ja Tampereen yliopisto kouluttaa henkilöstöä oppimisympäristöjen mahdollisuuksista.


Blogiin päivitetään jo aikaisemmin toiselle alustalle päivitettyjä julkaisuja, jotka merkitään heti julkaisun alkuun (Julkaistu alunperin xx/201x).



Blogin tavoitteena on kertoa hankkeesta ja sen luomista uudistuksista. Blogia päivittää hankekoordinaattori sekä muut hankkeessa toimivat henkilöt. Tervetuloa mukaan!


Mira Paloniemi
Hankekoordinaattori
Ilolla ja osallisuudella kohti tulevaa -hanke








 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti